PvdD lauwert Norma

Met onbaatzuchtig mededogen komt ze op voor hulpeloze dieren

Dokkum – op zaterdag 1 september 2012 huldigt Partij voor de Dieren afdeling Fryslân de dierenbeschermster en kunstenares Norma Miedema op de Kunstmarkt in Dokkum. Miedema is niet alleen bekend in Friesland en ver daarbuiten vanwege haar inzet in 2006 voor ‘de paarden van Marrum’, toen zij – als eerste – 112 belde toen het water steeg en niet rustte voordat de dieren gered waren. Al ruim 20 jaar vangt zij in en rond haar huis in Ferwert allerlei soorten dieren op. Haar eerste opvangveulen Claudi deelt  momenteel zijn leven met veertien paarden, een varken, een koe, acht honden, kippen, ganzen, vogels, cavia’s, katten en andere dieren. Haar ark van Noach in het noordelijke kustgebied van het Friese land heeft inmiddels al flink wat media-aandacht weten te trekken.

Norma’s motivatie is even simpel als hartverwarmend: ze helpt dieren die door mensen aan hun lot overgelaten zijn. Eerst gedomesticeerd en aangepast aan menselijke wensen en vervolgens verwaarloosd of achtergelaten. Onze maatschappij behandelt dieren te vaak als wegwerpartikelen en mensen zoals Norma Miedema heten dan ‘excessen van dierenliefde’ te zijn. Maar weinig mensen realiseren zich dat de werkelijke oorzaak in hun eigen handelen ligt.

Dat Norma’s  leven fysiek en financieel zwaar is, neemt ze voor lief. Ze verdient geld door hulp te bieden bij probleemdieren en kunstwerken te maken en te verkopen, maar ze redt het niet zonder hulp van anderen. Er is veel geld nodig voor Norma’s dieren.

De Partij voor de Dieren, afdeling Fryslân, heeft Norma in haar hart gesloten en huldigt haar op zaterdag 1 september met een oorkonde, een krans met diervoeder, een financiële bijdrage en  de dringende oproep aan leden en sympathisanten van de partij Norma financieel te steunen.

De officiële huldiging van Norma Miedema door het bestuur van de Partij voor de Dieren afdeling Fryslân vindt plaats op zaterdag 1 september om 12 uur op de Kunstmarkt in Dokkum. Locatie: kraam nummer 44 op de Legeweg.

Stichting Help Norma’s Dieren
Bankrekening 50.08.601

bron: http://afdelingfriesland.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6689/norma-miedema-gelauwerd